Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang in Delft
Buitenschoolse opvang (BSO) ’t Knuffeltje in Delft bevindt zich in de buurt van verschillende basisscholen in Delft en is gevestigd in hetzelfde gebouw als kinderdagverblijf ’t Knuffeltj. Dit vinden de ouders die zowel kleine als schoolgaande kinderen hebben erg fijn. Zo zien de zusjes en broertjes die op het kinderdagverblijf en de Buitenschoolse Opvang zitten elkaar regelmatig en kunnen de ouders hun kinderen na werktijd op dezelfde locatie ophalen.
Door de fantastische ligging dicht bij Delftse Hout en kinderboerderij genieten de kinderen na een drukke dag op school vaak van de natuur. Een picknick in het gras, bezoek bij de boerderij of een gezellige wandeling door het bos zorgen voor ontspanning en voldoende beweging.
De ruimte waar de kinderen na school verblijven is leuk ingericht met aandacht voor diverse interesses en hobby’s van kinderen. Zij mogen namelijk bedenken wat ze leuk vinden om te doen op de BSO. Na een intensieve dag op school kunnen de kinderen op de BSO ’t Knuffeltje zich ontspannen, een creatieve activiteit ondernemen en sociale contacten onderhouden. Door de kleinschaligheid van onze BSO is het mogelijk om een open sfeer van rust, ontspanning en uitdaging te creëren, waarbij warme huiselijkheid centraal staat. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht van de Pedagogisch Medewerker voor het kind en het opbouwen van persoonlijke band.

Hoe ziet een middag eruit op de BSO?

Gezonde snack na school:
Na schooltijd starten we de middag gezellig aan tafel. Onder genot van een gezond snackje praten we gezellig bij. Hoe is de dag op school gegaan?, heeft iemand iets bijzonders meegemaakt, is er hulp nodig bij huiswerk? Kinderen worden gestimuleerd om op een respectvolle en sociale manier met elkaar om te gaan. Soms houden wij een kindervergadering zodat de kinderen mogen meebeslissen over allerlei zaken binnen de BSO ’t Knuffeltje. Zo wordt er regelmatig vergaderd over het vakantieprogramma, speelgoed en het soort eten.

Activieiten:
Na het eten is er tijd voor activiteiten. De kinderen mogen kiezen aan welke activiteit zij willen meedoen. Er is kunstatelier voor de creatievellingen, een gezellige meidenhoek met poppenhuizen, een speciaal voor jongens ingerichte hoek waar zij lekker met Kapla, K’nex, of Lego aan de slag kunnen. Een gezellige huiskamertafel met comfortabele stoelen nodigt uit om met een klein groepje een gezelschapsspel te spelen of een boek uit de boekenkast uit te zoeken. Zo geven de kinderen zelf de invulling aan een naschoolse middag.

Sportschool Tim Kool:
De Buitenschoolse opvang ’t Knuffeltje in Delft werkt samen met de sportschool Tim Kool. Daar kunnen de kinderen van de BSO ’t Knuffeltje tegen de gereduceerde tarief deelnemen aan het speciale programma voor kinderen vanaf 4 jaar TKD Tijgers.

Naar buiten:
Kinderopvang ’t Knuffeltje Delft beschikt over een hele fijne grote buitenspeelplaats. Midden in Delft maar wel verborgen in het groen kunnen de kinderen lekker naar buiten. Zij kunnen spelen op de goedgekeurde speeltoestellen of gebruik maken van buitenspeelgoed. Oo gaan ze vaak voetballen en klauteren in de nabij gelegen speeltuin of bezoek brengen aan de om de hoek gelegen kinderboerderij en Delftse Hout. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de bewegingsruimte hebben om te spelen. Die ruimte bieden we. Wij gaan in principe iedere dag naar buiten. De meeste kinderen worden tussen 17 en 18:30 opgehaald.

Vakantieprogramma
In de schoolvakanties biedt de Buitenschoolse opvang ’t Knuffeltje een uitgebreid activiteitenprogramma. Kinderen gaan op hele leuke en leerzame uitstapjes zoals musea, voorstellingen en theater, Sciencecenter, parken en speeltuinen.

Opvangtijden

  • Opvangtijden: einde schooltijd tot 18:30 uur
  • In de schoolvakanties: van 8:00 tot 18:30 uur
  • Hele jaar geopend, behalve tussen Kerst en nieuwjaar en nationale feestdagen
  • Extra dag of ruilen mogelijk
  • Op aanvraag zijn er langere openingstijden mogelijk.

Ophalen
Wij halen uw kind op bij school met de bus, fiets, auto of lopend. Daarvoor brengen we geen extra kosten in rekening.
Wij halen kinderen op van in ieder geval de volgende scholen:
DSV, Prins Mauritsschool, Oostpoort, Cornelius Musiusschool, Jan Vermeer, Bernadette Maria, Max Havelaar, Gabrielschool, alle scholen in Delfgauw.
Zit uw kind op een andere school, neem contact met ons op dan kijken we wat er mogelijk is.
Neem dan contact op met ons op of vraag het tijdens een rondleiding. Is uw kind jonger dan 4 jaar? Dan kunt u ook bij ons terecht voor kinderopvang. (LINK NAAR KINDERDAGVERBLIJF)