Week 34

  Maandag 17 augustus t/m vrijdag 21 augustus 2020

  Maandag 17/8
  Vandaag zijn we naar Natuurspeeltuin “Het verloren strandje” in de Bomenwijk in Delft geweest. We zijn er samen met de Winnie en Baloe groep naar toe gewandeld. Vooral de stapstenen die een parcours door het water vormden vonden Fabrizio, Mukhtar en Faris erg leuk om te proberen.

  Dinsdag 18/8
  Wat een regenbui hadden we vanmorgen. Maar we wisten ons goed te vermaken in de Monkey Town. Lekker droog en veel speel plezier. Tussen het spelen door hebben we lekker patat gegeten en limonade gedronken!

  Woensdag 19/8
  Vanmorgen begonnen we de dag met 3 kinderen op de NSO dus die hebben gezellig heel de dag geholpen bij de Baloe. Fabrizio, Julia en Jet hebben veel buiten gespeeld! Ze hadden een sprinkhaan gevonden en hadden daar de grootste lol mee! ‘s Middags hebben ze verhaaltjes voor gelezen voor de kinderen van de Baloe. Verder hebben ze de Baloe kinderen goed vermaakt door met z’n allen met de auto’s te spelen en vader en moedertje te spelen! Het was een gezellige dag!

  Donderdag 20/8
  Vandaag begon de dag anders dan gepland, de bedoeling was om naar de speeltuin en het voetbal veldje te gaan maar door de regen ging dat helaas niet. Dus wat doe je als het weer slecht is? Film kijken! De kinderen hadden de film ‘Finding Nemo’ uitgekozen. ‘s Middags na de boterhammen hebben we even lekker buiten gespeeld. Alles kwam uit de schuur, de fietsen, skeelers, springtouwen, de voetbal en de grote puzzelstukken. Rond een uur of 14:00 zijn we met z’n allen richting de Jumbo gelopen om boodschappen te doen, we wilden namelijk zelf pizza gaan maken! Nadat we alle boodschappen hadden gehaald konden we eindelijk beginnen aan onze heerlijke pizza’s en jeetje wat waren ze lekker!!

  Vrijdag 21/8
  Vanmorgen zijn we naar Miniworld in Rotterdam geweest. De kinderen vonden het heel bijzonder en leuk om Rotterdam in het klein te zien maar vooral de rijdende treinen en auto’s maakten indruk! Het was ook leuk om op alle knopjes te drukken om te kijken wat je daarmee activeerde. Bij het plekje waar Diergaarde Blijdorp in het klein stond konden we heel veel dieren herkennen. Onderweg terug naar ’t Knuffeltje zijn we nog even langs wat herkenningspunten gereden die we bij Miniworld hadden gezien zoals de Fontein op het Hofplein en Centraal Station. We hebben ook nog een tussenstop gemaakt bij Rotterdam AirPort waar we zelfs nog net een vliegtuig hebben zien landen.

  Week 33

   Maandag 10 augustus t/m vrijdag 14 augustus 2020

   Maandag 10/8
   Wij hebben in de ochtend op het plein “Annemaria Koekoek” gespeeld.
   In de middag hebben wij spelletjes binnen gespeeld met de airco aan, dat was lekker verkoelend!

   Dinsdag 11/8
   Wij hebben in de ochtend buiten gespeeld. De juffen hadden de schelpenbadjes gevuld en allemaal kleine waterpistooltjes in gegooid! Dus je raad het al, watergevecht!!!

   Woensdag 12/8
   Vandaag waren Jet, Julia en Fabrizio op de NSO. Zij hebben heerlijk buiten gespeeld. ‘s Middags hebben ze de Baloe kinderen vermaakt door de boekjes voor te lezen en te kleuren aan tafel!

   Donderdag 13/8
   De dag begon warm maar niet zo warm als afgelopen dagen. Danuta had een tijdje geleden heel veel takken uit haar tuin hier gebracht zodat wij daar wat leuks mee konden doen. Dat hebben wij vanmorgen gedaan, samen met de juf hebben wij een hut gemaakt van de takken! Het was moeilijk en zwaar maar wel heel leuk! Na het bouwen hebben wij lekker boterhammen gegeten en veel gedronken. In de middag zijn wij naar de Bomenwijk speeltuin geweest, het was daar heel rustig dus konden wij met alles spelen zonder te wachten! De kabelbaan vonden wij het leukst, tot dat de mevrouw die daar werkt de sproeier aan deed. Alle kinderen wisten gelijk waar ze moesten zijn, onder de sproeier natuurlijk! Nat maar voldaan zijn wij nog bij de Plus waterijsjes wezen halen, die moesten wij wel gelijk opeten want met de hitte van vandaag zouden ze niet heel bij ’t Knuffeltje aankomen. Gelukkig vonden de kinderen dat niet erg 😉

   Vrijdag 14/8
   Vandaag is het gelukkig iets minder warm dan gister. Wij zijn ‘s ochtends samen met de kinderen van de Baloe naar de kinderboerderij geweest. Daar hebben wij fijn gespeeld en geknuffeld met de dieren. Na de boterhammen konden wij weer ravotten op het plein en spelen in de nieuwe hut.

   Week 32

    Maandag 3 augustus t/m vrijdag 7 augustus 2020

    Maandag 3/8
    Wat een regen na alle mooie dagen! Daarom zijn wij vandaag naar Monkey Town geweest. Klimmen en klauteren en springen op de trampoline. Daar krijg je honger van dus hebben wij lekkere patatjes gegeten.

    Dinsdag 4/8
    Vandaag zijn we met de bus naar Het Bergse Bos gereden, onderweg zagen we heel veel vliegtuigen in de lucht. Toen we langs Rotterdam AirPort reden zagen we er zelfs een opstijgen vlak naast ons!! Bij het Bergse Bos hebben we even een boterham gegeten en mochten we over de stenen lopen die in het water lagen. We waren snel uitgekeken bij het Bergse Bos dus zijn we weer in de bus gestapt en naar het Beatrixpark in Schiedam gereden. Daar hebben we heerlijk heel de middag in de speeltuin gespeeld, we hadden ook een voetbal bij ons dus daar konden we ook nog mee overgooien. Op de terugreis richting ’t Knuffeltje hadden we een bus vol slapende kinderen. Na een korte stop bij de Plus voor wat lekkere waterijsjes werd iedereen wakker en hebben we buiten op het plein de ijsjes gegeten.

    Woensdag 5/8
    Vandaag hebben wij buiten gespeeld op het plein. In de middag hebben wij een tent van dekens gebouwd onder de tafel bij de Baloe. Met alle keukenspullen in de tent leek het net een echt huisje!
    Aan het einde van de dag hebben wij gedanst op muziek.

    Donderdag 6/8
    Vandaag hebben wij lekker het zwembadje gevuld en gezwommen. Ook hebben wij een ‘waterpistool gevecht’ gehouden. Wat was het leuk!

    Vrijdag 7/8
    Vandaag was het weer heerlijk zomers! Wij hebben in de ochtend ons grote zwembad en 3 kleine zwembadjes gevuld met water. De NSO kinderen hebben als eerst in het grote zwembad gespeeld en gezwommen. De kinderen hebben met de tuinslang en waterpistolen gespeeld. Na het lunchen gingen de NSO kinderen weer spelen met- en in het water. Als tussendoortje hebben wij koekjes en gedroogde abrikozen gegeten van Ruben’s afscheidsmandje. Het was een zeer gezellige dag geweest met ons allen!

    Week 31

     Maandag 27 juli t/m vrijdag 31 juli 2020

     Maandag 27/7
     Vandaag begon de dag regenachtig en somber, dus hebben we in de ochtend gezellig spelletjes gespeeld en een klein verkleedpartijtje gehad! In de middag klaarde het gelukkig op en zijn we nog even naar de Bomenwijk speeltuin geweest! Daar hebben we heerlijk gerend en gespeeld, vooral de kabelbaan was leuk!

     Dinsdag 28/7
     Yesss, de zon schijnt! Hup met de bus richting Avontura in Maassluis. Het leek allemaal heel lekker en mooi maar wat waaide het hard! Het was daardoor toch een beetje fris, maar dat mocht de pret niet drukken. Lekker rennen door de bosjes en kliederen met het water en al het zand. Van al dat rennen krijg je honger dus… picknicken!

     Woensdag 29/7
     Vanmorgen zijn we samen met de kinderen van de Baloe naar de kinderboerderij geweest in het Delftse Hout. We keken onze ogen uit bij de geitenwei, jeetje wat hadden ze veel geiten! Bij de geiten was ook een soort speeltuin gemaakt dus daar konden we mooi nog even spelen. ’s Middags hebben wij een lekker waterijsje gegeten in onze tuin.

     Donderdag 30/7
     Wij zijn naar het Dobbeplas in Nootdorp geweest met de bus. Daar hebben wij met zand en water gespeeld. De kinderen hebben kunnen voetenbaden om af te koelen.

     Vrijdag 31/7
     In de ochtend zijn wij met buitenspelen begonnen in onze tuin. De NSO kinderen hadden de vrijheid om te kiezen met wat ze wilden spelen. Spelen op- en onder de grote glijbaan had de voorkeur. In de Baloe groep hebben wij de airco geïnstalleerd omdat het vandaag boven de 30 graden warm zal zijn. De hele ochtend hebben wij genoten van het mooie weer.
     In de middag hebben wij de cursus gezichten tekenen van Danuta gekregen. Er is uitgelegd wat poseren betekend. De kinderen hebben geprobeerd elkaar te tekenen. Kyano en Charell zijn met mooie portretten naar huis gegaan.
     Rond 16 uur hebben wij nog even geprobeerd buiten te spelen maar dat was echt te warm en wij zijn na 15 minuten binnen gekomen.

     Week 30

      Maandag 20 juli t/m vrijdag 24 juli 2020

      Maandag 20/7
      Vandaag hebben wij met de Nso kinderen boodschappen gedaan bij de Plus. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze voor de lunch wilden eten.
      Natuurlijk is dat pannenkoeken geworden en puntjes met hagelslag. Dat was smullen!

      Dinsdag 21/7
      Dagje Kijkduin met de Nso kinderen! Wij hebben in Kijkduin eerst op een speelboot gespeeld, daarna hebben wij gepicknickt. Na de lunch zijn wij naar het strand gegaan. Lekker voetenbaden en een zandkasteel gebouwd!
      Wat een gezellig uitsapje was dat!

      Woensdag 22/7
      Wij zijn naar het Klauterbos in Vlaardingen geweest. Wij konden de weg met boomstammen volgen richting de speeltuin. Het was even zoeken maar de speeltuin hadden wij al snel gevonden. Na het klauteren in de speeltuin in Vlaardingen zijn wij nog naar een grote buitenspeeltuin geweest in het Beatrixpark in Schiedam. De kinderen waren snel uitgeput en wij keerden terug naar ’t Knuffeltje.

      Donderdag 23/7
      Deze dag hebben wij heerlijk gepicknickt in het Delftse Hout. Daarna zijn wij nog langs de speeltuin geweest en lekkere ijsjes gegeten!

      Vrijdag 24/7
      Foto speurtocht door de stad. Met als oplossing: HEBBEN jullie trek in vis? De kinderen hebben na de speurtocht lekkere kibbeling verdiend!