Week 21 van 18 mei t/m 22 mei 2020

Project: Lente

Maandag 18 mei t/m vrijdag 5 juni 2020
 
Deze week zijn we gestart met ons Lente project. In de aankomende weken zullen we gaan knutselen/ voorlezen/ zingen en praten over o.a. jonge dieren in de Lente, het weer en lentebloemen. We gaan ook aan de slag met het kleuteruniversiteit project “Lente kriebels”. Dit project is gekoppeld aan het boekje “Dikkie Dik Lentekriebels”. Samen met Dikkie Dik gaan we oefenen met plaatsbepaling, tellen en woordenschat.
 
Maandag 18 mei 2020
 
Boris
Met Lina, Amy en Myron hebben we muziek met de muziek instrumenten gemaakt. Lina vond het om met de muziek mee te bewegen, terwijl Myron en Amy  aandachtig naar de muziek instrumenten keken. Myron speelde enthousiast met de rammelaar. Vanmorgen heeft Amy een voetafdruk op een tulp gezet . Verven met de voet vond Amy een beetje eng maar tegelijkertijd ook leuk.
 
Winnie
Vandaag hebben we een mooie tulp geverfd met onze handjes voor ons Lente project.
De tulpen hangen in de Winnie groep waar we vanaf deze week een gezellige Lente sfeer gaan creëren.
 
Baloe
In de ochtend zijn we buiten op het plein gaan spelen. We hebben eerst een tik spelletje gedaan en daarna gefietst en met de ballen gespeeld.
 
Dinsdag 19 mei 2020
 
Boris
Vandaag hebben we een activiteit gedaan voor het thema “De lente”. De kinderen hebben een tulp geverfd met hun handjes.
 
Winnie
Wat een heerlijk Lente weer is het vandaag! Daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt door op het plein te spelen.
Wat kan Bram al goed lopen! Hij heeft op het autootje gereden maar zijn favoriet was toch de kleine glijbaan!
Stijn heeft buiten veel geoefend met lopen. Hij vindt het loopkarretje erg leuk!
Saira ging op ontdekkingstocht op het plein. Ze vond alles heel interessant en ging daarna lekker fietsen.
Matilda heeft een nieuw vriendinnetje. Samen met Saira hadden ze veel lol buiten. Samen achter elkaar aan rennen en fietsen. Dat was leuk!
Linnéa vond het buiten ook erg leuk. Ze heeft lekker rond gelopen door het plein en op de glijbaan geweest en gefietst!
 
Baloe
Vanmorgen zijn we heerlijk naar buiten geweest met de kinderen want wat was het lekker weer! De kleine glijbaan en de fietsen waren vandaag favoriet bij de kinderen. Ze hebben veel gelachen en gerend! Omdat het zo een lekker weer was hebben we gezellig met de Bolke groep op het plein gepicknickt. Natuurlijk op gepaste afstand, iedereen had zijn eigen rode stip waar ze op konden gaan zitten, wat hadden ze een plezier met elkaar en wat was het gezellig om met elkaar buiten te eten! In de middag hebben we gedanst op lente liedjes.
 
Bolke
We hebben een tulp geknutseld. Eerst hebben we plaatjes bekeken van tulpen en tulpenvelden. Vervolgens benoemden wij de verschillende kleuren die tulpen kunnen hebben. Daarna hebben we een tulp geverfd met onze vingers.
We hebben genoten van het mooie weer door onze boterhammen gezellig buiten op het plein te eten.
 
Woensdag 20 mei 2020
 
Boris en Winnie
Vanmorgen hebben Amarilya en Bjorn geluisterd naar klassieke muziek. Op de klassieke muziek hebben we met onze handjes bewogen en geklapt.
Lewis, Julietta, Bram en Saira hebben madeliefje voor ons project ‘’Lente’’ gemaakt. Lewis een voetafdruk, Julietta en Bram een handafdruk en Saira heeft met haar vingertjes madeliefje geverfd.
 
Baloe en Bolke
Vanmorgen zijn we de dag begonnen met een verkleed partijtje! We zijn verkleed geweest als salsadanseres, prinses en autocoureur. Met muziek op de achtergrond leek het bijna op een sprookjesgala. De kinderen die zich niet wilden verkleden dansten allemaal wel gezellig en blij mee op de muziek! Na het fruit zijn we ook nog even buiten wezen spelen want het was alweer zo’n mooie dag, dus buiten spelen moet dan natuurlijk ook gebeuren! We hebben samen met juf Miranda buiten spelletjes gespeeld maar omdat de juf zo goed en fanatiek mee heeft gespeeld is ze helemaal vergeten foto’s te maken tijdens deze activiteit. We beloven voor de volgende keer dat die er dan wel zullen zijn!
 
Donderdag 21 mei 2020 – Hemelvaartsdag –  kdv gesloten
 
Vrijdag 22 mei 2020
 
Boris
Vandaag hebben Bjorn, Amarilya, Stijn en Linnéa geluisterd naar een verhaaltje van Dikkie Dik in de tuin. Ze keken aandachtig naar de plaatjes.
 
Winnie
De kinderen hebben een tulp geverfd. De kinderen hebben een handafdruk van verf gezet op de tulpen en op die manier versierd.
De Winnie kinderen hebben buiten gespeeld op het plein. De kinderen zijn van de grote en kleine glijbaan geweest. Er werd gefietst, gevoetbald en met auto’s geracet. Ook hebben wij verstoppertje gespeeld samen met juf Denise.
 
Baloe en Bolke
Vandaag was het wat minder mooi weer dan gisteren maar het was nog wel erg warm binnen, dus dat betekend… naar buiten!!!
Riley zat helemaal in z’n rol als stoere bestuurder op de auto en de andere kinderen hebben tikkertje gespeeld met juf Denise.
’s Middags hebben wij weer gezellig gedanst op de liedjes van ‘Kinderen voor kinderen’ en na het vele dansen zijn wij heerlijk tot rust gekomen met een kleurplaat.