Algemene informatie

Oorsprong Knuffeltje
Kinderdagverblijf ’t Knuffeltje is in augustus 1997 opgericht door pedagoge D. Drabarek aan de Mozartlaan. In mei 2003 werd ’t Knuffeltje uitgebreid met een nieuwe vestiging aan de Hendrick de Keyserweg. Deze vestiging bestaat uit kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

De ruimtes en de groepsindeling
Het kinderdagverblijf bevindt zich op de begane grond en heeft een oppervlakte van 300m2 en bestaat uit een zeer ruime centrale hal met garderobe, drie speelruimtes met ieder een slaapvertrek, een was- en verschoningsruimte, aangepaste wc’s en een keuken. De accommodatie is ruim, licht en sfeervol.
De ruimte voor de NSO bevindt zich op de 1e verdieping boven het kinderdagverblijf en heeft een oppervlakte van 125m2. De ruimte bestaat uit een hal met garderobe, keuken, drie wc’s, een ruime speelruimte en een personeelsruimte.
Een afgeschermde buitenspeelruimte maakt ook deel uit van onze locatie.
De naam ’t Knuffeltje is afgeleid van de knuffelbeer. De verschillende groepen hebben berennamen. Kenmerkend voor de groepen zijn ook de kleuren; van een rustige naar ondernemende kleur. Elke groep heeft ook een eigen knutselboom in de gang.
De eerste groep heet Boris en is voor kinderen van 0 tot 1 jaar. Deze groep is met lichtblauwe tinten ingericht. De boom voor deze groep is de vierseizoenenboom.
De tweede groep heet Winnie de Poeh en is voor kinderen van 1 tot 2 jaar. De basiskleur is hier appelgroen. Deze kinderen hebben een honingboom in de gang.
De derde groep heet Baloe en is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kleur rood voert hier de boventoon. De palmboom met kokosnoten in de gang lijkt zo uit het oerwoud te zijn gekomen. De groep voor de buitenschoolse opvang heet Pimbolie en is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De groep is met lilatinten ingericht.

Hygiëne
Met betrekking tot de hygiëne in het dagverblijf en in de omgang met de kinderen zijn de medewerkers van ’t Knuffeltje gehouden aan stringente voorschriften, die via een huishoudelijk reglement aan hen zijn kenbaar gemaakt. De directie ziet er nauwgezet op toe dat die reglementen ook worden nagevolgd.
De ruimten waar de kinderen verblijven worden dagelijks schoongemaakt en gedweild. 
Iedereen die van buiten komt (ouders, medewerkers, overige bezoekers) moeten alvorens de ruimten te betreden waar de kinderen zich normaliter ophouden, over hun schoenen vilten/textiel sloffen aantrekken. Deze sloffen zijn ruim voorradig en in verschillende maten aanwezig in de centrale hal.
Voor en na het eten worden met kinderen handen gewassen. Ieder kind weet dat na het eten de tijd is om het gezicht en handen te wassen. De persoonlijke hygiëneregels worden zorgvuldig nageleefd.

Verzekeringen
Alle kinderen zijn tijdens het verblijf op ’t Knuffeltje verzekerd tegen ongevallen en schade aan derden binnen en buiten het gebouw.
Voor zoekraken van of schade aan kleding of sieraden kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden.

Opzegging
De minimale opzegtermijn is 1 maand en dient schriftelijk plaats te vinden.
De opzegging kan plaatsvinden per 1e van de maand.